Skip to content

cvcf94Idag är det på dagen 25 år sen vi gjorde den här resan. 

Tiden var knapp – likaså lönen.
Vi, dvs jag, Böbben och Gris-Jens hade fått klart med biljetter till finalen i Cupvinnarcupen. Den skulle spelas i Köpenhamn och när Arsenal gått dit, och att det var “så nära” gjorde vi vad vi kunde för att få uppleva denna på plats. Det var ju inte riktigt som idag, att man styr biljett och kastar sig på ett plan som tar en till destinationen. Vi lyckades få låna en bil (tack Rickard!) och satte oss i den lilla Peugeoten och drog iväg. Vi kom till strax innan Säffle tror jag det var innan det började. En poliskontroll och nojan började i baksätet där Jens redan börjat festa. Nu var det bara en blås och trafikkontroll så vi kom väl undan. Trodde vi.

– Vems bil är det, frågade konstapeln.
– En kompis bil, svarade vi.
– Vad heter kompisen?
– Rickard, sa vi.
– Finns ingen Rickard registrerad som ägare till den här bilen.

Det här är ju också innan mobilen var var man egendom så nu gällde det att få till nåt.
– Den står nog på hans morsa, sa jag. Detta visade sig också stämma vilket gjorde att vi drog en lättnadens suck.
– Det är körförbud på den här bilen, sa konstapeln.
– Men va fan…vad gör vi nu då?
– Ni får åka hem igen, menade konstapeln,
– I helvete heller, skrek Jens från baksätet.

Vi fick “dispens” och åkte till Trollhättan där vi ställde oss i kö på en drive-in. Snabbt som ögat kom vi in bara för att få domen. Körförbud med respit i fyra veckor. Nu var det bara att blåsa ner till Helsingborg och färjan över.
Hotellrum hade vi inte brytt oss om. Knapert med pengar gjorde att sova i bilen var det enda alternativet. Tre grabbar i en Peugeot 5 eller vad det var, det var ju inte sviten direkt. Det var också det minst viktiga denna gång.

Bilen parkerades i närheten av Parken. Fråga mig inte var för det vettefan. Men vi hittade en vinbutik och försåg oss med lite läsk, satte oss i parken och njöt. Äntligen framme!

Sen när vi tog oss mot arenan var man i ett sånt där skönt lyckorus över att få uppleva en sån här sak. Intrycken enorma och utgången på matchen fantastisk.
Har klipp ihop lite från en gammal VHS som jag har stående i bokhyllan. Enjoy!

ONE-NIL to The Arsenal!

About Author

Lämna ett svar