Skip to content
Fotboll Foto Klassfotboll Sport

Fantastiska klassfotbollen!

När dottern ikväll sprang in för sin första match i klassfotbollen så slöts någon slags cirkel. Jag själv spelade i den allra första upplaga av denna fantastiska fotbollsklassiker.

Jag representerade 2c Färjestadskolan under premiäråret. Vi kom långt i både höstcup och vårcup, men vi nådde inte ända fram. Inte förrän vi på hösten då vi började fyran gick vi ända fram.
Vi hade, genom en sammanslagning med “A” fått en toppmålis i Tony Swahn. På så sätt “frigjorde” vi Ronny Håfström från buren och fick en spelande försvarare.
Själv hade jag förmågan att peta in en och annan boll i motståndarmålet, tack vare passningsgenierna Bosse Jonsson och Peter Andersson.

Jonas Jakobsson sprang sönder de flesta försvar och där på backen stod den lille men bastante “bonnen” Magnus Svensson och stoppade allt som kom i närheten. Lillis, Persson, Hennessey var ovärderliga på sitt sätt.
Lagledar-Rune tackade alltid “för en bra kämpamatch” oavsett resultat och Bosses farsa, Ulf, hade festis med sig från Pripps.

Vi vann tre höstcuper på raken och om inget hänt så står våra pokaler på display i matsalen på Färjestadsskolan.
Fantastika minnen!

När nu ens eget barn klivit in i denna klenod som turneringen är för mig så känns det konstigt samtidigt som det är fantastiskt kul. Hade ju aldrig trott att hon ens skulle vilja spela fotboll.  Skillnaden från när vi startade är ganska stor. Då var det inga tjejer med, men det fanns heller inget tvång. Vi tog två segrar då “tjejtvånget” kom när vi gick i femman. Vi hade ett par riktigt bra tjejer, vilket var sällsynt på den tiden. det blev ett segervapen helt klart.

När vi nu har 2013 så är inte tjejerna med för att de måste utan för att de vill.  Premiären för Mollys lag, Kroppkärr F1C, slutade med en snöplig 1-0 förlust mot Tuggelite Svalan. Det var många som spelade sin första match i livet så det var klart godkänt. Alla såg ut att ha roligt vilket inte är en helt oviktig ingridiens i ungdomsidrotten.

Det som kommer att vara en enorm skillnad från dotterns klassfotbollskarriär jämfört ens egen är att det kommer att finnas “något fler” bilder från den här. Här är ett axplock från säsongspremiären!

About Author

Lämna ett svar