Skip to content

Med 1878 lag från 69 nationer är Gothia Cup ett megaevent. När allt är klart har 4771 matcher spelats, och ett av lagen var FBK Karlstad i gruppen pojkar 15.

Att grabbarna skulle åka ner till Göteborg och gå långt i turneringen var det väl kanske ingen som hade trott på förhand. Men att åka ner och delta i turneringen var ju ett äventyr i sig, och ett utmärkt tillfälle att “intensivhänga” med sina lagkompisar under några dagar.

Måndagens match var mot Boo FF. En jämn match där båda lagen kändes lite premiärnervösa, och där inget av lagen visste något direkt om motståndet. Det var Boo FF som gick segrande från matchen, men utan att egentligen vara så speciellt mycket bättre.

KAOS PÅ ERIKSBERG
Tisdagen startade tidigt. Match redan klockan 08 och det mot ett lag från Algeriet. Och det man kan säga om det var att det blev cirkus tämligen omgående. Vi tog ledningen på ett misstänkt offsidemål, och då vevades det friskt med armar och det kom åtskilliga tirader från både ledare och spelare. Allt blev dock frid och fröjd någon miunt senare då kvitteringen kom – en frid som dock inte varade jättelänge.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi tilldömdes en straff och då var en av ledarna inne på planen och skulle snacka med domaren, samtidigt som spelarna omringade domaren likt ett Manchester United under Alex Ferguson. Straffen gick i mål och nu började det koka över hos hela Algeriet kändes det som. Vi gjorde även 3-1 och när slutsignalen ljöd stormade de svartklädda domaren. Det riktades sparkar mot domaren (från spelare), alltmedan en av ledarna stod och ilsket pekade mot domaren på nära håll. Tack vare att domaren i den efterföljande matchen kom till undsättning så stannade det vid verbala hot. Fan vet hur det gått om inte han hade kommit där…men helt klart en erfarenhet rikare…att ha gjort den matchen.

Onsdagsmatch mot Hoby, och förutsättningarna var att seger skulle ta FBK till a-slutspelet. Några andra resultat skulle göra detsamma, men vid förlust var det kört oavsett. Och det var Hoby som tog ledningen och höll den länge innan vi lyckades kvittera. Vi på sidan höll koll på den andra matchen via appen och när Algeriet ledde med 3-0 mot Boo så var vi två i gruppen och klara för a-slutspel. Boo kunde dock, med matchens sista spark (på övertid) få in en boll och med det var de före oss på målskillnad. Surt, men vi fick ladda för ett b-slutspel med match mot Djurgården på torsdag morgon.

SLUTET PÅ TUVEVALLEN
Det blev en jämn historia där stockholmarna nog trodde att de skulle få en lätt resa till nästa runda. Men våra grabbar stretade emot bra, och höll oavgjort trots att insatsen kanske inte var den bästa sett till tidigare insatser i turneringen. Målet kom och vi fick jaga den sista kvarten men lyckades inte kvittera. Gothia Cup 2023 tog slut där och då, och även om det var besviket så ska gänget ha en eloge för en väl genomförd turnering.

Det finns massor av erfarenheter och insikter att ta med sig från en vecka som den här, och vi som inte spelade har haft det fint med andra aktiviteter mellan matcherna. Tack alla på plan och på sidlinjen för några riktigt trevliga dagar!

Här är ett axplock med bilder från matcherna i Göteborg!

About Author

Lämna ett svar