Skip to content

Att Karlstad BK har det kämpigt i söderettan är ett understatement. Såg första matchen på plats igår och det lyste igenom ganska väl vad som saknas allra mest – lite självförtroende. Passningar hamnar högt, lågt och brett…om de nu hamnar nånstans.

Motståndarlaget Sylvia var inte ett dugg bättre, men de satte sina få chanser vilket KBK också helst skulle ha gjort. Då hade man vunnit matchen.
Att ha Emil Mårtensson längst bak i banan ser jag som ett resursslöseri. Måste ju vara lättare att hitta en försvarare som kan göra jobbet istället för att ha en kreativ spelare som sista utpost innan målvakt. Sista tio klev han upp i banan och då sattes Sylvia under press direkt. kanske inte helt hans förtjänst, men hans kunskap och spelsinne gör sig helt klart bättre framåt. Någon måste ju mata Viktor Olsson med bollar om han ska kunna rulla någon i mål.

Nåja, jag är ingen fotbollstränare och kommer heller aldrig att bli. Har dock sett en och annan match och gårdagens signaler var ganska tydliga. Vi får helt enkelt säga så här;
– Hösten tillhör KBK!

Lite bilder från igår…

About Author

Lämna ett svar