Skip to content

Julen står för dörren, och med det all stress för att hinna med det där sista som man med lite planering kanske hade varit klar med redan. Men så är det, att fler och fler drar på det in i det sista och då kommer stressen från alla håll.
Men det finns också de som har en omvänd stress. De som inte har råd att ge sina barn det alla föräldrar vill – en god jul.

Vi försöker år efter år att rationalisera bland sakerna på vårt julbord. Vi har kommit en bra bit kan jag tycka. Nuförtiden brukar det sällan finnas rester kvar i mer än nån dag vilket måste vara ett gott betyg. För det är frosseriet i allt som på många håll går alldeles totalt över styr.

Vi har utrustats med barn som (tack och lov) inte lämnar in meterlånga önskelistor. Listor vi skulle få ruskiga problem med ska sägas. Nä, det är några få saker som de verkligen önskar sig, vilket såklart ökar chanserna att faktiskt få det man helst av allt vill ha. De är dock lyckligt lottade barn. Vi har det bra, vi går runt och klarar vår vardag utan bekymmer. Det finns dock de som inte har samma förutsättningar.

Här i Karlstad finns en organisation som heter Julänglarna. De hjälper till och lyser upp julen för barn som annars hade haft ett riktigt julmörker. Företag och privatpersoner kan skänka pengar, saker, upplevelser etc vilket går oavkortat till barn i vår närhet som annars inte hade haft i närheten av en god jul. Och det kan ju handla om barn i de mest olika situationer. Ensamstående föräldrar som kanske har svårt att få ihop livet, men som sliter för att kunna ge sitt barn det som “alla” barn får, en julklapp. Men pengarna kanske helt enkelt inte räcker till. Då finns Julänglarna där som en hjälpande hand. De skriver på sin hemsida:

I Karlstad finns det barnfamiljer som inte har råd att fira jul. Ganska många faktiskt. Det vill Julänglarna göra något åt.
Tillsammans samlar vi in pengar så att de här barnen får uppleva en jul med julmat på bordet och julklappar att öppna. Vi samlar in pengar eftersom det är lättare att fördela julmat och presentkort på det sättet.
100% av allt som samlas in delas ut till familjer i form av presentkort på julklappar och mat.

Har swishat ett bidrag och hoppas att någon eller några får en mycket bättre jul än förutsättningarna från början bjöd.
Så vad vill jag med detta då? Ja, jag vill såklart belysa och berömma Julänglarna för det arbete de lägger ner på detta. Förhoppningen är väl också att jag kanske kan få någon av er som läser att skänka en slant. Det var väl egentligen det.

Klistrar in lite information om Julänglarna om ni vill ha ytterligare information.

Ta hand om er, och gärna någon mer om ni har möjlighet!

About Author

Lämna ett svar