Skip to content
Foto Utflyker Värmland

Den sista färden…eller?

Var det den sista färden idag?
Ja, kanske om man tänker sig se höstens färgprakt i den värmländska skogen. Den är nämligen på väg ner på marken.

Efter en mardrömsvecka med utbuktade diskar i ryggen som ställt till det rejält så bestämde jag mig ändå för att ta en sväng. Sitter skönt i bilen och värmen i stolen tänkte jag väl kunde vara ändamålsenlig. Med det sagt så gick det riktigt bra att rulla 30 mil runt i landskapet denna soliga höstdag.

Börjar känna igen mig nu. Det har blivit åtskilliga mil på vägarna under sommaren och hösten. Ångar inte ett mil! Att i maklig fart rulla runt och bara ta in är verkligen något jag lärt mig att älska…om nu någon frekvent besökare har tvivlat innan!

Idag blev jag själv i bilen, så Jack Reacher fick göra mig sällskap. Lee Childs romanfigur som löser det mesta är ett fin sällskap i öronen en dag som denna. En dag där rutten tog mig från Rv 63, mot Mölnbacka och upp “bakvägen” till Sunne. Över 45:an och vägen mot Gräsmark. Det finns en fin parkeringsficka efter den vägen där jag stannat förut. Det fick bli en repris helt enkelt. Macka och kaffe, sittande i skuffen med solen lysande in, ja då mår man inte dåligt. Efter avslutad fika for jag mot Gräsmark och upp mot Torsby. En fantastisk vägsträcka med en raksträcka som är hur lång som helst. Dock är den kuperad så den ser helt magisk ut när man är på den ena toppen – på väg mot den andra. Bilder finns nedan för den som är nyfiken.

Lunchstopp på Sibylla i Torsby innan jag for söderut igen, fast på andra sidan Fryken. Genom skogen så tog jag mig till slut fram till Ransberg och vidare ner till brofästet i Ransäter. En sån där klassisk Klarälvsbro i betong tar en från ena sidan till den andra. Sen blev det via Deje och över skogen och hem igen.

Frågan är när man tar nästa tur? Blir det när alla löv har blåst bort och man gör en resa i svartvitt? Den allt som oftast trista november står för dörren och innan snön kommer vill det väl till att man tar sig iväg igen. Om ni som läser detta har några fina tips på mål eller etappstopp för kommande resor så får ni gärna maila mig på stefan(a)bearroad.se!

Hoppas ni alla har haft en fin helg!

About Author

Lämna ett svar