Skip to content

Jag och några kompisar från jobbet var ute och tog några bira en kväll i höstas. Ett barhäng på Pichers infann sig och jag och Christer såg denna enorma retroväska i grönt inställd bakom bardisken.
– Va fan är det där, utbrast jag.
– Inte en aning, svarade Christer.
Sagt och gjort, fram med mobilen och fota härligheten. Nu, några månader efteråt kom jag på det där fotot. Lite googlande och vips! Här har vi storyn om – OK AMNE, Gullspång!


Historik – OK AMNE, Gullspång
Orienteringssporten gjorde sitt intåg i våra bygder i början  av 1950-talet. De första åren fanns sporten som en särskild sektion inom Gullspångs  IF.
På hösten 1953 beslutade man bilda en egen specialklubb  för orientring och skidor. Man blev därmed först med en sådan förening  i norra Skaraborg, men följdes sedan av specialklubbar i Hova, Töreboda och Mariestad.
Kartan som gällde på den tiden var den svart-vita 100 000-delen,  och var och en kan förstå att en tävling kunde vara slumpbetonad.  Men den tiden är för länge sedan förbi. Den gamla tesen “Om kartan och terrängen inte stämmer  överens, då gäller terrängen”, behöver inte längre tillämpas. Numera  ritas perfekta kartor ofta i skala
1:10 000 och orientering är en sport där den bäste vinner.
Kartan är ju det viktigaste hjälpmedlet men tyvärr är  denna dyr att framställa.
OK Amne har aktuell karta över Skärvenområdet. Detta  har gjorts möjligt tack vare stora egna ideella arbetsinsatser samt kartbidrag från bl.a. Gullspångs  kommun och Lions Club Amnehärad. Klubben har lyckats engagera en professionell kartritare  för att få bästa möjliga slutprodukt.
Det är klubbens förhoppning att alla kan ha nytta och glädje  av kartan.
Markägare, jägare, svampplockare, ja alla som trivs i skog  och mark.
OK Amne har idag cirka 40 aktiva orienterare. Förhoppningen är  att fler ska bli aktiva i den allra finaste av sporter med Guds fria natur som idrottsplats. Orientering är den idealiska familjesporten som passar alla åldrar,  från det du är läskunnig finns ingen åldersgräns uppåt.
Är du intresserad, ta kontakt med någon av oss i OK Amne.
Välkommen i gänget!
För den som vill surfa in på deras hemsida är det bara att klicka här…

About Author

Lämna ett svar