Skip to content

1-0 med i bagaget. Är det nog? Troligen inte. Skulle inte förvåna mig ett dugg om Arsenal spelar Europa League med Tottenham och Stoke och de andra under kommande säsong. Å andra sidan får laget gärna överraska mig och resten av världen och ta den där platsen som skulle säkrats upp redan i våras.

Det är mycket skriverier nu. Skriverier om Arsenals aktiviteter på transfermarknaden. Problemet är väl inte att vi sålt de där spelarna vi sålt, utan att de inte blivit ersatta. Fabregas verkar ha gnällt som ett ledset barn länge och det var bara at skicka hem honom till nappflaskan i (puta) Katalonien. Nu kan kanske Xavi och de andra garderobiärerna släppa nappen eller hittar de någon annan där ute som “måste hem”?
Nasri får äckligt betalt i Manchester City. Är personligen glad att Arsenal inte betalar sådana löner till någon. Det är ett stort jävla hån mot de som kommer och ska betala för biljetten. Nu spelar det ingen roll då City är ekonomiskt dopade av arabmiljoner och de som kommer och vill se City är väl samma som alltid har kommit.

Om man tittar från en annan sida så säger spelarna som lämnat Arsenal att de vill vara med och vinna titlar. Fair enough, men varför har du inte varit bättre själv och bidragit till att vinna titlar? Självrannsakan är inte fotbollsmiljonärernas dygd direkt. Här är ett skönt citat från en före detta Arsenalspelare:
“I really believe if you are a player who thinks only about money then you could end up at Manchester City.” (Gael Clichy, 2009)
Tiden går fort ibland.

Nu finns andra saker i livet att lägga energin på, men intresset för fotbollen och Arsenal finns ju alltid där. Jobbigt nog är det ju där även i motgång. Och det är ju faktiskt inte så att spenderade transferpengar ordnar direkt succé. Kolla på Tottenham. Så mycket pengar de köpt spelare för under en så lång period utan att ens vara i närheten. Liverpool har handlat inför den här säsongen som en blondin med någon annans kreditkort, City och Chelsea HAR någon annans kreditkort. Arsenal har varit på loppis och handlat frukt som inte mognat ännu. Äpplena kan ju vara jättegoda när de mognar, men man vet väldigt lite om kart.

Tror dock att det kan ramla in en och annan spelare om vi nu bara klarar av att hålla Udinese stången.
*****
Historien förnekar sig dock inte. Till söndagens match rekryterade FA en domare direkt från Manchester Uniteds träningsanläggning ute i Carrington.
– Han har gjort bra ifrån sig på träningen och har varit bra för oss tidigare så han är värd att få chansen, sade Alex Ferguson efter utnämningen.
Som om de skulle behöva den hjälpen…

About Author

Lämna ett svar