Skip to content

Ena minuten skulle det komma 200 man, den andra minuten ingen alls. Jag kunde se fyra (4) VSK-supportrar på plats på Tingvalla denna smällkalla fredagskväll.
– Blått å gult, blått å gult – hela gatan fram…

http://sportbild.bearroad.se/#49
Det befarade supporterkaos som polismyndigheten befarat blev alltså – i ordets inte fullt så rätta mening – en flopp. Jag ställer mig sålunda pter igen frågande till polisens “intelligence”. Likt Boltics ekonomi så är läget där alltså helt oförändrat. Vet inte exakt hur många konstaplar som var på plats, men det måste ha varit runt 40-50 st. I runda slängar en konstapel per Boltic Bluesare.

Att man inte har större koll och underrättelseverksamhet är för mig skrämmande. Kalaset kostar ju en slant, och vill man ha någon form av kostnadskontroll så bör man nog ha lite bättre koll.
Tingvalla har ALDRIG varit så avgränsat och välbevakat som idag. Under de 20 senaste åren har jag aldrig sett maken till uppbåd av sheriffer på plats. For what!?

Hade det varit box mot Västerås i en match förr i tiden och Boltic mötte Kungälv hemma i den efterföljande matchen så nog fan kryllade det av konstaplar på Tingvalla. För att det ska bli bråkigt KRÄVS det i nästan samtliga fall att det finns motparter. Det fanns inga motparter i Kungälv – och det fanns inga motparter ikväll.
*****
Bandyn? Ja just det… Förutsättningarna var att VSK behövde en poäng för att säkra slutspelsplatsen av egen kraft. med 1-1 i halvlek så kändes det ändå som om man kanske var aningen nervösa. Men förre Bolticliraren Jonas Nilsson gjorde tre baljor inom 10-15 minuter i början av andra och saken var klar.
*****
Gamle Viljo ropade till mig att det kanske snart blir en hall. Bra där. Frös som fan idag. Inget som lockar åskådare direkt de där minusgraderna.
*****
Västeråsarna stannade tydligen hemma och slogs istället. Hockeymatch mot Örebro dög bevisligen lika bra.
*****
Jonas Nilsson öppnar för spel i Boltic. Allt enligt VF.se.
*****
NWT’s vinkling är på banderollerna.
*****

About Author

2 svar på ”Ett belägrat Tingvalla”

Lämna ett svar