Skip to content
Blandat Foto Party!

FÄRJESTAD BK 75 ÅR – FESTEN

Det blev lite av en överraskning det hela.
Mor och Far hade sedan tidigare bjudit mig och bror på denna galakväll och vi hade platser i restaurangen. Toppsäten, helt klart.

Galan startade fyndigt nog 19:32 och varför får ni lista ut själva. Björte Starrin från Starboys var kvällens huvudkonfrencier och det var en syssla han skötte med bravur. Övriga i Starboysgänget var även de med på en och annan kant under kvällen.

De musikaliska bitarna var av hög kvalitet, även om kanske min egen smak är av annan. Patrik, Ingvar och Sven-Erik körde ett bra Sven-Ingvarsmedley med godbitarna av de många kända hitsen de haft genom åren. Sven-Erik och Christer Sjögren sjöng även Färjestadsvisan, vilket blev kvällens första gåshudare.

Vi fick oss en liten historisk tillbakablick på mediakuben och det var kul att se alla gamla tröjor och bilder som visades. Skönt också med Norda och Walles mål i Jönköping med Lasse Granqvists radioreferat inmixat. Stort!

Som supporter kan man inte låta bli att känna sig en aning stolt över att ha Färjestad som SITT lag. Jag har inte på några sätt varit delaktig i denna förening förutom med min närvaro på en hel rad matcher genom åren. Ändå känner man att det här är vårt. Vi mot resten liksom. En känsla som inte direkt minskar efter en sådan här propagandakväll.
Färjestads BK är störst.
Alla vill vara lika bra, men det går bara något år åt gången.
Inte alltid.
Inte som Färjestad.
Efter att underhållningen slutat gick vi ner på “isen” och minglade lite. Farsan träffade sin kollega och kompis, Steve Fredriksson, morsan hejade på sin kompis Fagge Fagerström. Bror och jag stod mest och kollade hur många gamla lirare vi kände igen. Jag vakde att stanna kvar då de andra tre gick hem och förflyttade mig bort på golvet där den gamle slajdarn Patrick Haltia stod och var lång. Han kände lite som jag själv hade gjort under kvällen.
– Fan, man satt här och lyssnade på det som sades, kollade sig omkring och funderade. Har jag verkligen varit med om det här? Nu med några år passerade sedan man lade av så är det så jävla häftigt att ha fått haft äran att varit med om det här. Att ha varit en del i Färjestad.

Bredvid Halle stod en annan gammal personlig hjälte, Peter “Fjuss” Hasselblad. Lika lång som vanligt och när jag berättade för honom om hans första elitseriemål blev han nästan generad.
– Fan, att någon minns en.
Självklart Fjuss, mot Frölunda, i buren mot ståplats hamnade pucken, sen bar det av. Stora skär mot mittcirkeln där han kastade sig på magen och gled ner mot sarghörnet.
Äkta glädje som man aldrig glömmer.
Det var rent ut sagt skitkul att sammastråla med gamla stjärnor man varit bekant med. Jseper Duus, Sten-Åke Bark, Mattias Olsson, Pulver och många andra. Givetvis fanns spelarna av idag även de på plats i hallen. En hall som stängde vid midnatt och en hel del av oss begav oss till kansliet i Färjestads Herrgård. Där fortsatte festen långt in på småtimmarna. Mycket snack och gamla anekdoter. Kul att få vara med.

Tack Mamma och Pappa för den trevliga kvällen.
Tack Färjestads BK för alla fina minnen – so far…

Lite bilder från kvällen…

About Author

Lämna ett svar