Skip to content
Fotboll Foto

FBK vann hemma och hängde på i toppen av div 2

De dryga hundra tappra som hade letat sig till Docero Arena på Örsholmen denna söndagskväll fick sig en trevlig match till livs. Majoriteten lämnade också glada i regnet då hemmalaget FBK slog toppkonkurrenten Herrestad med 3-2.

Efter att ha varit hemma och inne (renoverat) var önskan efter lite utetid i friska luften högt på listan. När renoveringsorken tog slut var en kväll i regnet på Örsholmen en riktigt god idé.

Blev lite sen så innan jag gick runt hörnet så stannade jag till hos “Skåning” som grillade burgare. Gick ju inte att avstå, så med en burgare i näven och snackandes med Skåning så hörde vi bara jublet och förstod att FBK tagit ledningen. Det kostar att trivas, man kan missa grejer. Men vad gjorde det, för mer skulle ju komma.

Det som kom först var en ganska tidig kvittering då Herrestadarn fick gå upp själv och ganska enkelt och knoppa in ett inlägg. Med 1-1 när domaren blåste för halvtid så kändes det ändå aningen orättvist. FBK var det spelförande laget och hade således det mesta av bollen. Gästerna stack upp i en och annan attack, men det blev aldrig direkt farligt.

När FBK tog ledningen med 2-1 så gjordes det via en frispark som gick direkt i mål. Det var verkligen en dundersnygg frispark där målakten slängde sig så mycket han kunde, men om han landat vid det här laget så har han ändå missat bollen!

3-1 kom också efter ett tag, och gästerna visade prov på dåligt humör och spelade ganska fult i slutet. Men de lyckades få sen straff som de satte, och efter det jagades det kvittering. FBK kunde dock spela av de sista minuterna och ta tre viktiga poäng i Div2 Norra Götaland.

Tabelltoppen som det ser ut idag:

# LAG M V O F GM IM +/- P
1 Torslanda IK
15 9 4 2 30 14 16 31
2 IFK Skövde FK
15 9 3 3 37 16 21 30
3 FBK Karlstad
15 9 3 3 33 20 13 30
4 Herrestads AIF
15 9 2 4 24 10 14 29

BILDEXTRA

Och varför Petra är med på så många bilder är för att där händer det alltid något 😉

About Author

Lämna ett svar