Skip to content
Backspegeln

Lite blandat som man knåpat ihop

Sitter och bläddrar på nätet och ser att det är en hel del som lämnat mina händer. Kul att se tillbaka i ett flöde som hela tiden är pågående. Lite reflektion kan ibland vara underhållande! Här är några grejer av olika karaktär som jag själv tycker var kul att göra.

# VÄGEN TILL 110
Inför Löfbergs 110-års jubileum (2016) beslutades att Färjestad BK skulle uppmärksamma en lång och trogen samarbetspartner genom att spela en match i de klassiska färgerna lila och gult. Som uppladdning inför matchen gjorde jag en miniserie i fyra delar som innehöll intervjuer samt en veckobevakning av lagets väg fram mot matchen. Som röst använde jag mig av min gode vän Niclas Jonzon som var snäll nog att läsa in mina manus.

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

# LILAGULT 2018

Peppfilm inför matchen som gick under temat “Himlen lyser Lila Gult”.

# KANADA OCH AHL ALL-STARS
OS-uppehållet 2014. Färjestad BK fick frågan av AHL, NHL’s farmarliga, att åka över och vara motstånd i den årliga all-star matchen. Man tackade ja, och blev på så sätt den första europeiska klubb att spela en all-star match. Eventet var förlagt i St Johns på Newfoundland där det var skills ena dagen och själva matchen dagen efter. Vi hann också med ett besök i Toronto där vi matchade mot Toronto Marlies, farmarlag till Maple Leafs.

Del 1

Del 2

Del 3

# RW51
27 september 2017 hissades Rickard Wallins tröja #51 till taket i Löfbergs Arena.
Som uppladdning inför matchen gjordes en miniserie om de nummer som redan sitter där. Delar den första delen här (Tommy Samuelsson). Gjorde även en lång intervju med Rickard inför matchen.

# EN FIKA MED…
Ett enkelt och avskalat intervjuformat, här med VD Stefan Larsson.

# SOMMARSNACK
Under sommaren händer inte så mycket i hockeyvärlden, åtminstone inte utåt. Då gäller det att hålla flödet flytande och det har jag under 2017 och 2018 gjort med “Sommarsnack”. Delar avsnittet med Markus Svensson från 2018.

# FÖRSTA VECKAN

Under lagets första vecka handlar det mycket om att “klämma och känna” på varandra. Har gjort en liten sammanställning från den första veckan i videoformat.

2017

2018

Länk

# BORTAMATCH

Under bortaresor är ibland läget så att det finns anledning att “trycka på” lite extra i ambitionen att låta supportrar känna sig mer som en del i laget. Att bjuda in och öppna upp miljöer som bara laget ser har varit väldigt uppskattat. Här är ett exempel där resan startade med destination Malmö.

Länk

# VINSCHGAU 2017
Reseskildring från en försäsongsresa till den italienska Sydtyrolen.

# MÅNDAGSMAGASINET
Under de senaste säsongerna har jag varje måndag publicerat Måndagsmagasinet där vi rapporterat och haft inslag om vad som hänt i föreningen under veckan som gick.

Förutom en massa filmklipp så har jag även skrivit en del texter. Vissa jobbigare att göra än andra. Här är några länkar till hockeyrelaterade texter jag själv tycker blev ganska bra.

Ole-Kristian Tollefsen: Jag är inte längre en hockeyspelare

Marius Holtet: Nu är det över

Sommarläsning: Jesper Olofsson vill sätta avtryck

Fikon och Jocke är lagets servicecentral

Mattias är spindeln i det medicinska nätet

Här på bearroad.se har jag “lekt” sedan länge. Att skriva har under åren blivit som en ventil på olika sätt. Ibland, bara för att man tycker något, men även för att via en text kanske hjälpa någon annan. Det kan också vara för att lätta på det egna trycket, att få pysa lite. Länkar några exempel här:

Ett samtal – med spegeln som sällskap

Han kommer aldrig hem igen

Lycka i allt det andra

Shine on you crazy diamond

Ett besök bakåt i tiden

Tack för att du fanns, Klas

Det gamla monumentet

En kväll i Vingåker

När blir man gammal?

Äntligen får man sova!

Det där med att våga

Ibland behövs lite nonsens

Ett helvete – mitt i Europa

 

About Author

Lämna ett svar