Skip to content
Backspegeln Klistrat Reflektioner

Ibland behövs lite nonsens

Tror att vi ibland kan må bra av lite nonsens. Det gör åtminstone jag. 
Det märks att vi är fler som gillar det lätta, det som inte alltid behöver ha en allvarlig underton – som ostbågar.

Ostbågar, ostkrokar, cheese doodles…whatever. Vad du än må kalla dessa gula delikatesser så är en sak klar. Det ska vara OLW. Inget annat är gott nog när det kommer till ostbågar. Sen är det inte bara att öppna och börja mosa i sig. För att nå perfektionen med en ostbåge så bör du lufta dessa rejält innan missbruket tar sin början. För så är det ju, man kan inte sluta förrän de sista smulorna är borta!

Påsen bör öppnas i god tid (flera timmar) innan den planerade ätningen. Vissa fuskar genom att hälla sina bågar i ett durkslag och hålla desa över en gryta med kokande vatten. Ångan gör då att de “försegas”. Detta är dock en taskig genväg, för den kunnige ostbågsätaren vet att man inte kan ta några genvägar till den perfekta bågen.

Den ska luftas naturligt. Under sommarkvällarna går detta aningen snabbare då man får viss hjälp av luftfuktigheten. Särskilt om skålen eller den öppnade påsen placeras utomhus. Men nu får man nöja sig med en sk torrluftning inomhus.

För faktum kvarstår, att om – ett jättestort OM – det skulle finnas kvar bågar dagen efter att man öppnat påsen, ja då är de som allra bäst. Problemet är dock att det sällan ges tillfälle då de tenderar att försvinna redan första kvällen.

Hoppas att dessa rader fick er att förstå att snacks är snacks, men att ostbågar är något helt annat.

Trevlig helg!

About Author

Lämna ett svar