Skip to content

Som jag har sett fram emot den här boken!
På något sätt är det jäkligt märkligt hur man kan längta efter ett sådant praktsvin som Christopher Silfverbielke, men det är fakta.
I den första, En helt vanlig man, bevisade han väl bara motsatsen. Att han är allt annat än just en vanlig man.

Värre blev det i den efterföljande boken, Grannen, där Silverbielke gick hårt åt en hel del “svin” och “kräk” som kom i hans väg. För att inte ge bort något för er som ännu inte har läst dessa fantastiska böcker så kan man väl säga att slutet på Grannen öppnade för en fortsättning. Och den är nu här.

Så här lyder baksidetexten:
Christopher Silverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotstådlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid trettio års ålder och diagnistiserad som psykopat.
Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett febrilt sökande efter spänning drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i. Priset blev högt. Vännerna försvann, och jagad för mrd av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige.
Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Cristopher för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath och är fast besluten att få henne att flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för – sin mamma.
Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr. Och att det är kommisarie Colts fel.
Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en jävulsk plan som ska genomföras till varje pris.

Ja, vad säger man? Paret Buthler och Öhrlund har åter igen lyckats knyta fast mig till ännu en bok – med stor hjälp av den mästerlige inläsaren Stefan Sauk.
Även här öppnar man för en fortsättning, vilken redan är bestämd till våren 2013 under namnet Uppgörelsen.
Och då man nu lyssnat igenom den här boken är man återigen satt på vänt. Just nu känns det långt till våren 2013.

About Author

Lämna ett svar