Skip to content

På förhand såg det ut att kunna bli säsongens första seger. Men en smäll i det andra heatet gjorde att man tappade Fraser Bowes och troligen ett gäng inkörda poäng. Gästande Griparna kunde istället åka hem med poängen efter 41-48 på Kalvholmen.

Ja, det blev en strulig kväll. Som sagt började kaoset redan i det andra heatet där Fraser Bowes råkade mest illa ut. En befarad hjärnskakning blev diagnosen efter mötet med sargen. Inte blev det bättre i omstarten heller. Eddie Bock gick i en grop vid innersargen och fick ett hiskeligt grepp vilket ledde till att cykeln for iväg, och han kunde nätt och jämnt hinna få tag i grejerna så att han inte klättrade upp på ryggen på Gripföraren framför.

Detta ledde i sin tur till ett visst palaver då en del inte ville fortsätta matchen då de inte ansåg att ovalen höll måttet.
En kompromiss senare så frystes heatet då det ändå bara skulle innehålla gästande förare. Inför tredje kritade man en linje någon meter längre ut i första sväng – allt för att undvika materialmassorna som fanns där inne. Och väl där så kunde matchen fortsätta.

Som bredvid stående iaktagare så tänkte man väl att den där linjen inte hade behövts om bara förarna hållit upp i kurvan lite från start. Men vad vet jag. Matchen blev jämn, men saknade an Bowes gjorde Solkatternas redan stukade trupp än mer sårbar och man fattades ett antal inkörda poäng för att kunna ge Griparna en match racet ut. 41-48 blev resultatet och Solkatterna står fortfarande utan poäng i sin återkomstsäsong i allsvenskan.

Men som vanligt är det trevligt på Kalvholmen. Gôtt tjôt nere i kurvan med funktionärerna och alla inblandade gör verkligen allt för att det ska funka. All heder till er!

BILDEXTRA!

About Author

Lämna ett svar