Skip to content

De gånger jag tittar på trav är lätträknade. Men en gång om året så vill jag faktiskt se.
Elitloppet är mer sport än spel och det lockar mig. 

En tillställning som lockar 30 000 åskådare på helgens sista dag är värd respekt. Hästintresset är lika med noll, men när Elitloppet och tillhörande kvalheat ska till att köras, ja då tittar till och med jag.

Pratade med min arbetskamrat Johan Kemi, som är min raka motsats när det kommer till trav, och han sade att “det du kommer att få se i finalen kommer att bli en ren slakt”.
Kruxet var bara att Johan menade storfavoriten Bold Eagle när han pratade bödel. Själv satt jag och höll patriotiskt på kusk istället. Björn Goop satt upp bakom Timoko och från sitt femtespår gnetade han sig upp till ledning i första kurvan. En ledning som de flesta trodde skulle ätas upp av storfavoriten. Men så blev det nu inte. Goop och Timoko hade inga planer på att låta något annat ekipage vara med och leka utan satte in en extra växel och gled ifrån in i mål som segrare.

På en punkt fick min vän Kemi helt rätt – den om att det skulle bli en slakt i finalen.

Om det är en fängslande upplevelse att se spektaklet på tv så antar jag att det är en helt annan sak att se det på plats. Antar att jag kan jämföra med att som fotbollsintresserad få se en cupfinal på plats, inte vet jag. Även det intresserar ju en del som annars inte är fotbollsbitna.

Hur som helst, stort grattis till dig Björn Goop. Har haft en trevlig eftermiddag tillsammans med dig och resten av gänget på Solvalla i min annars så totalt travointresserade soffa!

(skärmdumpade bilder från TV4)

About Author

Lämna ett svar