Skip to content


– Vilken jävla smäll!

Dynamit-Harrys gamla klassiska ord passar väl bra en sån här kväll. Kvällen då Sverige kom fram ur fotbollsgömmorna, reste sig och ställde sig stolta med EM-biljetterna. Ett euforiskt Råsunda bar fram ett Sverige som ALDRIG GAV UPP. Kongo-Kims äckliga frispark i krysset, den snabba repliken på Hollands ledningsmål och som lök på den berömda laxen – Ola Toivonens 3-2.

Degerforsaren som under helgen beskrivits som gnällig och grinig i media. Bevisar väl bara att killen vill något, han vill spela och ikväll bidrog han med en spark som skickade Råsundas åskådare till en kylig sjunde fotbollshimmel. Pappa Yrjö sitter nog nöjd hemma i “samhälle”…

Hade vi gjort samma prestation i matchen med Zlatan på plan? Nje, det tror jag faktiskt inte. Jämför viljan att ta löpningar med Toivinen och Elmander så ser man ganska fort att den tunge Rosengårdaren hade haft svårt. Som så många skriver på Twitter ikväll; Fotboll är ett lagspel och i ett lagspel kanske vi klarar oss bättre UTAN The Big Z.
Som VF:s Johan Hedlund skriver: Okej. Zlatans fem mål i EM-kvalet: Två mot San Marino och tre mot Finland. That’s it. Som inhoppare  mot Finand– ny super-sub?
Vi hade ju förmodligen vunnit mot dessa lag även utan honom och det finns nu en handfull spelare som gjort viktigare mål.

Men ikväll skiter vi i honom likt han sket i oss genom att ta ett meningslöst gult kort senast. Happy hunting!
*****
Nu är det bara att hoppas att vi lottas i gruppen som ska spela i Krakow. Då blir det åtminstone inga problem med boende för mig!

About Author

Lämna ett svar