Skip to content

Det blev till slut en seger för Färjestad i årets elitseriepremiär. Skellefteå kämpades ned via straffar och den store hjälten i straffläggningen var utan tvekan Marius Holtet. Efter att ha satt sin första straff rakt uppe i plockhandskrysset hos Hadelöv så skickades norrmannen ut på isen för en andra gång. Samma visa där och när det behövdes en sjätte FBK-straff så klev Holtet ut och hjorde precis samma sak som de andra två straffarna. Borde inte Hadelöv varit beredd på det…eller också var han bara chanslös.

Matchen i övrigt var Skellefteås – åtminstone fram till hälften. Detta med mycket god hjälp av domarparet som tog rätta FBK-utvisningar, men som totalt negligerade Skellefteåsförseelser. Detta gjorde självklart att gästerna fick utrymme att trampa igång och sätta tryck. Färjestad visade dock tjurskallighet och vilja, en egenskap som gav både 1-2 (Sanny) och 2-2 (Nygren). En poäng till bortalaget och två till oss känns helt ok som det såg ut. När den unga spelartruppen får komma i fas tror jag att årets FBK-upplaga kan bli riktigt kul att se på.
*****
Hyllning till Stefan Liv innan matchen. Helt rätt tycker jag, då killen varit gäst och en populär antagonist i hallen under många år. Nu tycker jag dock att vi låter hans familj och hemmaklubb HV71 och Lokomotiv Jaroslavl få ta det här vidare i deras egen takt. Inga mer landsomfattande cermonier nu för då känns det nästan som man vill mjölka ur lite lidane ur något som är väldigt privat för ett mindre antal privata människor. Lå familjen få vara i fred med sina eget sorgearbete framöver. Inga cermonier i världen kan få Liv tillbaka.
Life goes on.
Vila i frid, Stefan Liv.
*****
Kan det här komma att bli säsongen då Timrå tar farväl av Elitserien?
*****
Nere i Helsingborg är man orolig för att AIK (!) ska köpa upp “deras” biljetter till den allsvenska avslutningen. I och med att Gnaget nu kanske på riktigt kan komma att konkurrera om guldet med just Helsingborg så har biljetter gått åt som smör i solsken till AIK:are. Något som enligt Aftonbladet bekymrar Helsningborgarna.
– Har vi otur blir det en svartgul läktare i sista matchen och så får det inte bli, säger målvakten Pär Hansson.
Ehhh…..har man inte egna fans som kan fylla läktarna så är det väl bara att hålla ihop…va!?
*****
Sitter man på nedre etaget i LLA så ser man inte isprojektionen. Skulle det inte gå att få upp samma bilder på mediakuben?

About Author

Lämna ett svar