Skip to content
RvP blir nu lagkamrat med Howard Webb.

Sommarens långa och förutsägbara transfer är då klar. Att det blev United var väl kanske inte fullt så förutsägbart, men att Robin van Persie skulle lämna Arsenal var givet.

Med tanke på det pinsamma sätt han pissade på sin klubb, arbetsgivare och vårdgivare under de senaste åtta säsongerna, så är det skönt att se han dra. Jag är så innerligt trött på folk som direkt det gått bra glömmer deras sämre dagar. RvP har spenderat åtskilliga månader i Arsenals rehabcenter. Där har han – med full lön – sett hur hans lagkamrater försökt nå framgång. När han själv då efter sju sorger och åtta bedrövelser når en personlig framgång (förra säsongen), ja då dög minsann inte Arsenals ambition längre.

Med tanke på hur, i jämförelse med tidigare år, enormt blek Manchester Uniteds trupp ser ut bortsett från en handfull spelare så är det faktiskt en aning förvånande om han ser en bättre ambition där. Historiskt sett är de löjligt överlägsna, men det är som sagt historia nu. Och kommer hans sargade kropp att hålla? Jag tillåter mig att bli barnslig här – men jag hoppas att det går åt helvete för honom. Hur som helst…24 miljoner pund är fantastiskt bra business för en skadedrabbad 29-åring med ett enda år kvar på kontraktet. Tackarrrr!

Men med det sagt så glömmer vi nu honom och ser fram emot en säsong med Podolski, Giroud, Cazorla och de andra. Och med 24 miljoner nya friska pund på kontot kanske man kan se fram emot nån ytterligare värvning.

About Author

Lämna ett svar