Skip to content
Fotboll Premier League Reflektioner

Putte i Parken, RvP och Roger Federer

Sommaren, den kalendariska perioden på året då vi ställer våra förhoppningar till solen, håller på att bli en riktgt jäkla tråkig en. Det blir ju aldrig riktigt strandväder! Har haft tre dagar på stranden så långt. Värmen är ju där, bara de där molntussarna ville vara så vänliga och lämna landet i konvoj så vore det perfekt. Tack på förhand.

I sommartider är man som 42-årig Arsenalsupporter ganska luttrad vid det här laget. Folk kommer och går på sina egna sätt. Den senaste i raden av otacksamma mångmiljonärer är Robin van Persie. Måste säga, att om det var någon som jag trodde hade lite karaktär och äkta känslor för klubben så var det han. Men det visade sig att mera pengar lockar mer än något annat. Skitsnacket om “att vinna titlar” köper jag inte. Du kan aldrig gå till ett lag och bli garanterad en titel. Om han lever efter den devisen så ska han gå till Celtic. Där kommer det inte att finnas konkurrens på flera år efter Rangers kollaps. Men inte fan kommer han att hamna i Celtic!? Nä, han kommer troligen att hamna i – den för fotbollen helt katastrofala arableksaken – Manchester City. Personligen hoppas jag att Arsenal säljer honom till någon utomlands. Juventus sägs ju vara intresserade. Ännu roligare vore det ju om Arsenal sålde honom till något helt obskyrt. Han har ett år kvar på kontraktet så Arsenal har ju den bollen.

Men när en spelare som har haft en riktigt bra säsong på åtta i klubben blir så girig och korkad att han inte värdesätter klubbens insatser för honom under hans minst sagt brokiga och skadefyllda karriär. Då är det klart att man som supporter lackar ur en aning. Att jämföra en fotbollsspelare med en vanlig arbetare är så långt från verkligheten man kan komma. Att sedan, som han indirekt gjort, smutskasta klubben för att skapa total kaos och en ohållbar situation är fan inte annat än bedrövligt. Många journalister i England fördömmer han agerande och tycker de – liksom jag – att han skulle ha kunnat visat en aning större respekt för klubben och tränaren som gjort honom till den han idag är.
Men så är det med giriga spelare.

Arsenal har funnits sedan 1886 och kommer att finnas långt efter att varenda människa i världen glömt Robin van Persie.
*****
Att sedan den till Karlstad inflyttade musikfestivalen, Putte i Parken, haft tur med vädret (åtminstone till 80%) har livat upp stan är ju en bra grej. Mycket folk har det rapporterats om vilket glädjer mig. Då tänds ändå ett visst hopp att man till nästa år kan boka in ett aningen bredare startfält än årets festival. Många karlstadbor har säkert besökt festivalen eftersom den är nära. Tror knappast att så många karlstadbor ens hade funderat på att resa de dryga sex milen till Karlskoga (där den var förut) för att se den line-upen. Jag har full respekt för de artister som uppträtt och har också full respekt för alla deras fans som besökt festivalen. Tror dock att det skulle gå att öka besöksantalet med flera tusen om det skulle breddas lite. Jag har personligen inte lockats till Mariebergsskogen av en enda akt, vilket rent egoistiskt sett känns jäkligt tråkigt. Men då det blev succé så kan man ju ändå någonstans ställa ett – om än litet – hopp om att det kan ramla in någon eller några hårdare akter till nästa sommar. Inte bara prettoartister som varenda en – på sitt sätt – låter som en blandning av Kent och Håkan Hellström.
*****
Måste också hylla en riktigt indrottshjälte. Roger Federer tog idag sin SJUNDE titel i världens mest mytomspunna tennisturnering, The All England Championship. Vanlig pöbel kallar den också kort och gott för Wimbledon 🙂
Pete Sampras har också sju titlar så hängr den nygamle världsettan igång ett tag till så har han chansen att bli ensam om åtta singeltitlar.
*****
Tills dess,

Ha det så skönt i värmen!

About Author

Lämna ett svar