Skip to content

Påsken – som vanligt fyllt av sport i alla de sorter, både på tv, radio och i verkligheten.
Medan ishockeysäsongen för det egna intresset tagit slut så kan med fördel all fokus flyttas över till fotbollen, och där har mina röda lag varit i farten i helgen.

Vi börjar i Degerfors!
För första gången på 22 år (tror jag det var) så kunde Degerfors IF spela en hemmapremiär på Stora Valla. Och vilken hemmapremiär det blev! Även om den avnjöts via skärm så kunde man ju se ett lag med pondus, med idéer och med ett lag som jag tror kan bli ett bekymmer för många andra i den här serien.

Ja, det är bara två matcher spelade. Och ja, det blev stryk i premiären mot Hammarby. Absolut. Men tycker att Rövitt gjorde en bra insats även i Stockholm. Några misstag som Hammarby rutinerat förvaltade var det som skiljde lagen åt – i grova drag.
Hemma mot Halmstad så blev det underläge ganska tidigt. Kände trots det ingen oro, för innan HBK’s mål hade hemmalaget radat upp ett antal vassa chanser. Målen kommer, tänkte jag…och det gjorde de. En övertygande 3-1 seger till slut och kan laget fortsätta och växa från de här två inledande matcherna så är det intet lag för någon bottenstrid.

Påskdagen startade upp med en utflykt till Sporthälla i Säffle där grabbens FBK Karlstad U15 skulle träningsmatcha mot Säffle. Med många borta på påsklov blev det ett litet ovant lag som spelade tillsammans. En match där Säffle hade de mesta av spelet inledningsvis, men där vårt röda lag spelade upp sig mot slutet. Säffleseger med 2-1, men en match där det fanns en del fint att jobba vidare med. Även en del att justera såklart, men det är ju det som träningsmatcherna är till för.
Skönt också att värmen så sakteliga börjar hitta hit. Dagen var klart skönare än i Karlskoga sist det begav sig.

På kvällen var det dags för Arsenal att ta sig an Liverpool på Anfield.
Hade man på förhand sagt att det blir kryss borta på Anfield så hade man troligen tagit det. Som matchen utvecklade sig så kanske det även var ett rättvist resultat då den slutade 2-2. Surt bara att vi hade två bollar upp och släppte in hemmalaget i matchen. Men så är det och det är bara att gå vidare och vinna resten. Gör vi det så blir det några roliga dagar i London i slutet av maj!

Som avslutning bjussar jag på lite bilder från vår dag i Säffle!

About Author

Lämna ett svar