Skip to content
Fotboll Fotboll Foto

Kall och regnig “femmanpremiär”

Enligt de kunniga på sidlinjen var dagens premiärmatch en match mellan två förväntade topplag i division 5 östra. De förväntade seriefavoriterna Norrstrands IF var på besök på Örsholmen för match mot FBK Karlstads andralag. 4 grader, mörker och regn som lök på laxen gjorde väl att förutsättningarna för skönspel inte direkt låg dukade.

Trots de yttre elementen så bjöd de båda lagen på intensiv kamp i alla lägen. En match där initiativet växlade i perioder, men där vi som huttrade på sidlinjen fick nöja oss med ett ribbskott av Norrstrand som första halvleks vassaste chans.

Den andra halvleken var ganska lik den första. Den mest påtalande skillnaden var att regnet inte var lika intensivt, vilket såklart uppskattades av oss på sidan. Kallt var det fortfarande, och det såg nästan ut som att spelarna också tyckte det var aningen svalt.
Hemmalagets Bon Eliasson hettade dock upp stämningen då han satte 1-0 och en något överraskande hemmaledning.

Kvitteringsjakten från NIF lät inte vänta på sig. Man satte en tung press mot hemmamålet och var riktigt nära vid ett par tillfällen. Vi bjöds på en läcker cykelspark, men den blev inte bättre än ett inlägg till slut.

När dryga 95 minuter var spelade fann domaren för gott att blåsa av matchen och det kändes inte för sen för någon. Möjligtvis för gästerna från Kroppkärrs IP, som förmodligen hade sett ytterligare några minuter i sin jakt på kvitteringen.

Väl hemma så kom värmen tillbaka i kroppen och jag hittade några bilder i kameran. Som sagt, det var mörkt så bilderna nästan känns som om det skulle ha spelats nattfotboll. Men likväl, här är ett galleri!