Skip to content

Ibland är det skönt att dra sig tillbaka.
Tillbaka in i familjens trygga famn och bara luta sig tillbaka. Att bara njuta av närvaron.

Efter den struligaste och ofrivilligt förlängda Englandsvistelsen så kände åtminstone jag ett stor behov av familjeliv.
Lyckligtvis var känslorna besvarade och lördagens morgon flyttades fram några timmar. Eftermiddagen tillbringades på Värmlands Muséum där det var en utställning från barnboken Lasse-Majas detektivbyrå. En mindre stad i kulissforn hade byggts upp och med roliga små informativa filmer och ljudslingor fick barnen (och vuxna) lära sig hur saker och ting funkar i en stad.

Själv tog jag mig en sväng in i huvudutställningen. Alltid lika intressant och man hittar alltid något nytt som man kanske missade sist man var där. Huvudgrejen var ju ändå det enorma bord med Legobitar sm fanns inne i museet. Barndomsminnena svävade förbi ett efter ett och jag blev sittandes där på en stol och byggde i en halvtimme tror jag! Fantastiskt roligt och kreativt. Där fanns även ett bord där man byggt en stad – eller var på väg att göra. Man fick ställa sina byggnationer där och numer har den staden en stor läktare för en framtida fotbollsarena 🙂

När söndagen sedan bjöd på skinande sol så begav vi oss till den närliggande pulkabacken. Där finns också en spolad plan så bob, tefat och skridskor packades med. Sådana helger mår man jäbligt bra av. Att sedan Arsenal gick och vann på lördagseftermiddagen kryddade bara till det ytterligare.
*****
Kíng Henry avgjorde drabbningen på den åker som erbjuds på Stadium og Light. Vår andre målskytt, Aaron Ramsey, är dock han som får de stora rubrikerna efteråt. Kolla bara detta med att de senaste fyra målen han gjort för Arsenal har efterföljts av ett dödsfall på en mycket känd person. Kolla detta:
Aaron Ramsey scores V Man Utd (01/05/11) – Bin Laden (02/05/11)
Aaron Ramsey scores V Tottenham (02/10/11) – Steve Jobs (05/10/11)
Aaron Ramsey scores V Marseille (19/10/11) – Muammar Khadaffi (20/10/11)
Aaron Ramsey scores V Sunderland )11/2/12)- Whitney Houston (11/2/12)
Inga kopplingar förutom det (antar jag) men håll med om att det är spooky!
*****
Melodifestivalen.
Kollade i lördags. Pinsamt uselt och statiskt.
Jamen va fan, måste varenda artist ha fyra människor som leker synkroniserade rörelser bakom??? Det är inte show, det är skitdåligt och gammalmodigt. Inte ens gayrörelsen kan ju tycka om detta längre…
*****
Suarez v. Evra
Ni som inte vet vad det rör sig om – hoppa vidare.
En sådan skitgrej som de valde att göra så mycket större. Att sedan Rio Ferdinand gör en Suarez direkt är minst lika dåligt. Clowner allihop.
*****
Whitney Houston gick och dog också. Ännu ett knarkvrak som “sörjs” världen över. Ursäkta, men va fan hade ni väntat er???
jag ser ett problem med att man inte belyser vilka vrak de är, de här älskade artisterna sm dör tidigt. Amy Winehouse var väl precis som hon hette – ett vinhus. Ständigt packad på olika substanser så gav kroppen upp blott 28 år gammal. Nu kommer hon att kommas ihåg för nån halvtaskig musik och att hin dog ung. Men VARFÖR dog hon? Jo, därför att hon var en pundare, en knarkare och alkis. Sådana dör jävligt tidigt – oavsett om de är kända eller inte. Kanske vore ett ypperligt tillfälle att upplysa de små liven som fortfarande tycker det är fränt med koks och annan dynga att det kan gå rätt så illa.
Sedan gör människan själv ett val.
Ta skiten eller låt bli.
Och jo, det är så enkelt.
*****
Hoppas för övrigt att herr Z får lämna San Siro med ledsen läpp på onsdag.

About Author

Lämna ett svar