Skip to content

Den tredje divisionen på tre säsonger för FBK Karlstad. Bara det är ju fantastiskt – att det är uppåt och inte åt andra hållet.
Idag var det premiär i Ettan när Täby gästade konstgräset på Örsholmen. En bra fotbollsmatch som dock slutade 0-2 inför nästan 500 åskådare.

Visste inte riktigt vad jag skulle ha för förväntningar på dagens match. Visst, FBK har gjort det bra i träningsmatcherna, men det brukar ju inte betyda speciellt mycket när det väl drar igång. Vilket typ av lag är Täby? Ingen aning är ju det ärliga svaret.

Gästerna började bäst, men allt eftersom åt sig hemmalaget in i handlingen och hade några vassa chanser som borde ha förvaltats bättre. Lätt för mig att säga från sidan med en kamera på magen, men så var det. Sen fanns det säkert lite nerver med i bilden, men de såg ut att släppa när man väl skapade lite tryck på Täby.

Men det blev ett eget misstag som gav gästerna ledningen. En hemåtnick som blev alldels för lös, men som landade perfekt för Täbyspelaren som säkert satte bollen i mål.

Det var en match där lagen hade sina perioder, men där Täby hade lite mer. Även det andra målet kom ur en situation som kanske skulle ha kunnat gjorts annorlunda av hemmalaget, men jag tycker nog ändå att grabbarna från Örsholmen kan lämna premiären med godkänt för prestation. Nykomlingar i en serie för andra året i rad, och spelar man som idag så kommer man att at många poäng framöver.

Hamburgaren smakade också precis sådär gôtt som en grillad burgare gör kring en idrottsplats!

(Vill man låna nån bild för privat bruk så är det okej.
Tagga gärna in @bearroad på instagram och bearroad.se om man lägger det på något annat ställe.)

BILDEXTRA!

About Author

Lämna ett svar