Skip to content

Kvalet till fotbollsettan startade idag med match mellan två tvåor, FBK Karlstad och Västra Frölunda. Och det gick som så ofta går när just ett FBK möter ett Frölunda – vinst för FBK!

Det blir inte varmare ju längre hösten lider, det är då ett som är klart. Några futtiga plusgrader och ett grått härligt molntäcke var det som bjöds när kvalfotbollen rullade vidare på Örsholmen. De tre tvåorna från de södra serierna möts, och där den bästa får spela vidare i nästa kvalsteg. Förutom FBK och Frölunda är också Hässleholms IF med och tampas om den där platsen.

Idag var det hemmalaget som tog ett bastant kommando redan från start. Det skulle heller inte dröja speciellt länge innan målnollan var spräckt. Ludvig Gran smög upp vid bortre stolpen, och efter en frispark fanns han där och satte bredsidan till och hemmaledningen var ett faktum.

FBK var det klart bättre laget i den första halvleken, och även om gästerna kom i en och annan kontring så blev det aldrig direkt farligt. Istället satte Armin Fathi 2-0 innan halvleken var över och där och då fanns inga indikationer på att Frökunda skulle göra match av det här.

Men halvlekarna kan ju vara annorlunda, det har man ju sett både en och fler gånger.
Visst, Frölunda tog tag i spelet aningen mer i den andra, men hemmalagets lugn och starka bollkontroll gjorde att Frölunda fick leva på sina kontringar. Och reduceringen kom till slut och viss nerv smög sig kanske på i hemmalaget, för nu hade gästerna mer boll och skapade mer. Det var också väldigt nära en kvittering, men skottet satt klockrent i stolpen och därefter redde hemmalaget ut det hela och fick på så sätt en kanonstart i den första kvalrundan.

(Vill man låna nån bild för privat bruk så är det okej.
Tagga gärna in @bearroad på instagram och bearroad.se om man lägger det på något annat ställe.)

BILDEXTRA!

About Author

Lämna ett svar