Skip to content
Blandat Foto Party!

Julgalan 2014 genom en lins

Ett litet men naggande gott kvällsäventyr.
I torsdags kväll stod jag i båset och fotade hockey mellan Färjestad och Modo. Mindre än ett dygn senare var Löfbergs Arena omgjort till Värmlands största julfest. Över 1 300 matgäster och totalt en publik uppemot 5 000 såg och festade med Julgalan 2014 och den fina mixen av artister som äntrade scenen denna kväll. 

Bo Kaspers var först ut – presenterade av de båda konfrenciererna för kvällen – David Hellenius och Peter Settman. Som alltid lågmälda Bo Kaspers ryckte väl inte direkt tag i arenan, men passade utmärkt som avslutning på julmaten och som ingång till festen som senare kom igång rejält. Fösra stora draget fixate “Per på Ica” när han briljerade med Ebbas 800 grader som förstapris i Settmans och Hellenius sångtävling för publiken.
När sedan Lena PH visade sig så var det igång. En kvinna som håller sig – på alla sätt och vis – levererar alltid. Ett fullblodsproffs helt enkelt. Ace Wilder dök upp men fick se sig överskuggad av kvällens dittills största jubel.

Den långe gamle mannen vandrade in på scen med en akustisk gitarr hängande om halsen och jublet visste inga gränser. Lasse Berghagen drog en historia om varför han älskar Värmland, sen knäppte han igång En kväll i Juni. Törs lova att så gott som vem som helst – oavsett musikintresse och genre – hade ryckts med i lallande i denna trallvänliga melodi. Så också Löfbergs Arena. Tonen var liksom satt med detta.

Resten av kvällen blev ett enda stort party. Då jag hade förmånen att knalla runt lite som jag ville och plåta så såg man verkligen hur stämningen var på topp i varenda vrå. Några hade väl aningen för roligt och fyllnade på rejält och mådde nog bäst av lite frisk luft vilket ordningsvakterna hjälpte till med. Det var dans på borden, hoppande, jublande människor som när bakfyllan träffar dom idag med lätthet kan säga att – den här gången var det värt det!

Så, om ni vill så kommer här en hel hög av rutor från gårdagen. En del lite bättre, en del sämre. Alla har nåt.

About Author

Lämna ett svar