Skip to content

Det är konstiga tider nu. 
Alla, och då menar jag alla, påverkas i någon form av virushelvetet.
Ni vet alla vad jag menar, så jag stannar där gällande just den biten.

Tänkte istället nämna en kreativ händelse som jag tog del av under veckan. Eftersom större sammankomster sedan länge är förbjudna i stora delar av vår värld så drabbar det väldigt många grenar av det vi en gång kallade vår vardag. En sådan är ju underhållningsbranschen. Ett av mina favoritband, svenska Eclipse, gjorde en riktigt bra grej i onsdags. De spelade live i en studio i Gröndal i Stockholm. För att få se giget så kostade det €8 vilket skulle visa sig vara ett kap!

Jag tänker så här…
Eclipse hade hela våren och sommaren inbokad med spelningar och festivalgig. Inget av dessa kommer ju att bli av. Antar att intäkterna därmed är nere på riktigt låga nivåer, och ett band som Eclipse har ju högst troligt ännu inte spelat in så mycket att det finns någon jättebuffert.

Istället kommer man alltså på idén att spela live, i en studio, där endast ljudtekniker och några kameramän var externa varelser. Så om det var märkligt att se Växjö-Färjestad i omgång 52 i en tom ishall så var det här aningen mer okej. Det som var lite tomt var ju efter låtarna då bandmedlemmarna själva fick jubla då det som sagt inte var fler på plats.

Men här gillar jag ju kreativiteten. Att ändå samla sig så att man vill göra ett gig för sina fans världen över. Att ta betalt för det och på så sätt få in nån krona till i dessa tider. Jag som en supporter till bandet njöt i fulla drag under de nästan 90 minuter det varade. Stödköpte också en t-shirt som kommer vilken dag som helst.

Med det sagt så skulle jag ju gärna se fler ta till kreativiteten i just musikbranschen. Fler streamade livekonserter, vilket inte bara skulle stärka bandens kassa, men också ge oss som gillar musik en timme eller två att zooma ut från den just nu trista vardagen och bara få komma in i värmen igen. Om än bara för en liten stund.

All cred till Eclipse!
Såg gänget lira live på en rockkryss på Östersjön strax efter nyår. En magisk spelning med vad som där och då kändes som världens bästa band. Kan ju ha haft att göra med en eller flera GT också, men bra var det och det har de alltid varit!

Och om det är några som fortfarande inte fattar vad jag pratar om så har jag satt ihop en spellista med mina egna Eclipsefavoriter.
Det kan vara det bästa ni hör denna fredag. Inte en dålig låt!

Trevlig helg på er alla!

About Author

Lämna ett svar