Skip to content

Bajen Fans hade pekat ut den här matchen som årets bortamatch. Under parollen “Invasion Degerfors” laddades 16 stockhomsbussar med Hammarbyare med destination Bruket.
Väl framme hade arrangörsföreningen valt en något annorlunda approach till bortafans. Man såg de gästande supportrarna som just gäster och fixade ett öltält med tillhörande inhängnad på en närliggande gräsplan. Frågan är om det hade gått att ordna med så många andra konkurrerande klubbar än just Hammarby?

Utan att veta något om eventuella eftermälen så hoppas jag att allt gick bra och att arrangemanget blev en succé istället för iscensättandet av en smärre katastrof. Det fixar laget som representerar Hammarby IF så bra själva. Att Degerfors – och framför allt hat-trickhjälten Peter Samuelsson – avgick med segern tycker jag nog var tämligen rättvist, om man ser till spelet och chanserna. skillnaden på en halvlokal satsning mot en dyr och spretig storstadssatsning visar sig vara milsvidd. Degerfors ligger efter trepoängaren stabilt i tabellens övre skick med hugg på allsvenskt kval. Hammarby å sin sida får kolla över axeln för där kommer ett nedåtkvalståg i full kareta. Och en sak är säker – ett kval för att hålla sig kvar i Superettan vill Hammarby INTE ställas inför. Är det nervdaller och ångest nu är det inget mot vad som kan vänta i ett sådant kval.

Trist för kamrat Timmerklev som fick se en förlust, men som å andra sidan fick möjlighet att träffa några gamla vänner och dryckesbröder från huvudstaden.
Matchen som sådan var en trevlig tillställning. Publiksiffran på dryga 5 200 är helt okej i landets näst högsta serie. Rent Siffermässigt var halva degerfors Kommun på Stora Valla idag. Och i denna vackra skara människor finns alltid några härliga vinklar att fota.

About Author

Lämna ett svar