Skip to content

När livet går i full speed på alla fronter är det än viktigare att hålla kvar på de små traditionerna som går att hitta. En sådan liten sak är att jag, Charlie och farsan drar till Sannahed i Kumla och kollar speedway – åtminstone en gång per säsong. Den tisdagen var nu, och vi fick tillsammans med 4400 åskådare se en match som definitivt tog sig mot slutet.
Vi bevittnade också den konstigaste speedwayolycka jag sett på väldigt väldigt länge.
Piotr Pawlicki, en av motståndarlaget Piraternas bästa förare, skulle ut till start. En provstart och han fick res på hojen, plockade till synes ned den men for istället över sitt eget styre och rakt i marken. Ingen fattade riktigt vad som hänt så jag tog upp luren och startade Cmore-appen (matchen gick i tv) och kollade repriserna.
Efter det som sades i tv så klagade han över smärtor i revben och möjligen åt hållet där levern sitter. Hoppas inte det är något allvarligt dock.
Samme kille var tidigare med om en smäll då han efter start fick ett jättehugg och besökte planket efter start. Möjligen var han inte riktigt i balans denna kväll.

Men om man är nyfiken på denna underbara sport och vill se den live så är ett besök på Sannahed utanför Kumla ett tips. Lång bana och mycket fart!
Matchen tog Indianerna hem med 50-40.

About Author

Lämna ett svar