Skip to content

Sitter på väg hem i bussen efter en kvartsfinal i ishockey. Det gick vår väg och för det är jag glad. Men i skuggan av hockeyglädje så har jag också tittat på dokumentären om Josefin Nilsson.
Efter att ha sett klart så är man nere på jorden igen, minst sagt.

Vi har pratat mycket om det här på jobbet – det här med mäns våld mot kvinnor. Ett arbete som startade ihop med Region Värmland och som fick en ny variant i #Killmiddag tillsammans med Löfbergs.

Har fått förmånen att lära känna Erik Grönborg som startade Inte Ensam Aldrig Glömd. Även där snuddar det vid det gemensamma ämnet – och det som gör mig mest ledsen och förbannad efter att ha sett dokumentären om Josefin.

Varför sa ni inget?
Ni som visste – ni höll käften!?

Kräket som till sist ”slog ihjäl” Josefin Nilsson, hur mår du?
Jag skriver ”slog ihjäl” då mitt intryck är att de fysiska skadorna mycket väl kan ha uppkommit under den tid han misshandlade henne. De psykiska skadorna är definitivt därifrån.

Män som slår och förgriper er på kvinnor och barn, jag vet inte…men ni är tamejfan det lägsta av varelser.

Oavsett om ni gömmer er bakom nån religion eller tro som ”tillåter” detta, eller om ni bara är rejäla praktarslen – skit samma. Ni är kräk. Punkt.

Jag blir ledsen i ögat under hela den timmen jag ser på filmen om Josefin. Att någon enskild människa kan behöva utstå den formen av på fysisk och psykisk misshandel är för mig så främmande att det blir svårt att ta in.

När man också vet vem förövaren är ter sig hela situationen ännu märkligare – och smutsigare.
Så många som måste ha vetat om.
Så många som valde att vända andra kinden till.
Så många som lät detta fortgå.
Så många som på något vis är medskyldiga till varför Josefin Nilsson – och alla andra med liknande livsöden – nu endast finns i folks minne.

Hur står ni ut med er själva?

Har ni inte redan sett dokumentären så tycker jag att ni kan investera en timme i att göra det. Ni hittar den på SVT Play.

Att det fått fart på diverse rörelser råder det inga tvivel om. Hoppas nu att sån här skit får svårare och svårare att hållas hemlig.

About Author

Lämna ett svar