Skip to content
Foto Naturligt Utflyker Värmland

Familjetur till gruvorna

Semester i Värmland!
Till skillnad från förra sommaren tillåter vädret att man faktiskt kan hitta på lite annat än att leta badplatser man ännu inte besökt. Det var känslan när vi var vid samma tidpunkt förra året – men det får ju gärna bli lite badväder nu också, inte tu tal om det.
Men idag tog jag med gänget här hemma till ett ställe som jag har fått som en absolut favorit!

Innan vi svängde ner i skogen mot Högbergsfältet så körde vi upp till Långban och tog ett varv på det gamla gruvområdet. Med tanke på att det var gruvdriften som en gång lade grund till det Värmland vi ser idag så är det med stor respekt man trampar omkring och läser skyltar, ser miljön och på något sätt försöker att sätta sig in i det enorma skitjobb det måste ha varit att jobba i de hör gruvorna.

Kanske är det (förmodligen är det ju så) åldern som gör att man intresserar sig mer och mer för saker som detta. Då får det helt enkelt vara så, för det är intressant, och kan man skicka med ett uns av detta intresse nedåt i generationsstegen så vinner vi ju lite, eller hur? Kanske är det ointressant just nu, men när de också blir äldre så kanske de kan komma ihåg att “här var vi med mamma och pappa”. Man kan ju alltid hoppas 🙂

Hur som helst…ni vet hur det funkar. Här är bilderna!

About Author

Lämna ett svar