Skip to content
Bandy Foto

Härlig seger mot Ljusdal

Premiär för egen del i det nu inbyggda Tingvalla Isstadion. En riktigt trevlig upplevelse ska sägas!
Istället för duggande regn kommandes från sidan, isande vindar oavsett årstid samt dålig belysning för att nämna några, så var det en jättefin arena i vardande. Allt är ju inte färdigt inomhus ännu, vilket gjorde att vi 50 som fick komma in placerades på stolar på långsidan mittemot läktaren. Första gången jag satt (man var tvungen…) på bandy!

En trevande första halvlek där Ljusdal hade första kvarten ganska rejält. Sedan dök Boltic upp i en och annan farlig kontring, och det vände på steken när det gällde spelet. I halvtid kunde Boltic dessutom gå in med ledning 1-0 vilket inte speglade matchinledningen, men väl resterande minuter av de första 45.

Andra startade ganska likt den första. Hälsingepress från start, men där Boltic till slut kom upp i banan och började pressa Ljusdal. Ännu en kontring renderade i en straff som satt knallhårt bakom Ljusdalskeepern. Bortalaget reducerade relativt omgående, men lika snabbt återställde Boltic tvåmålsledningen. När domarna blåste av så kunde Boltic och vi på kanten jubla över tre nya poäng.

När allt är klart och nästa säsong startar så tror jag bestämt att Boltic och bandyn kan få ett rejält uppsving publikt. Tingvalla Isstadion kommer att vara en trevlig arena att besöka, och den har även alla förutsättningar att bli extremt högljudd. Ser redan fram emot nästa års hemmapremiär med fullt Bluesuppställ och jag tror att alla eventuella ljudrekord på bandy i Karlstad kommer att slås med hästlängder.

Heja Boltic!

About Author

Lämna ett svar