Skip to content

Annandagen – för alltid förknippad med en herrans massa idrott. Så har det åtminstone alltid varit i min värld, och det var inget annorlunda idag. Bandy hockey och engelsk fotboll på menyn, och alla “mina” lag vann. En fantastisk annandag på så sätt!

Det blev en annandag på hemmaplan. Stundtals hostiga luftrör låter, och att sitta och kraxa i en buss på väg till Linköping tyckte jag kändes onödigt just denna dag. Det öppnade ju för en kortare tur västerut – till Slottsbron.
Boltic tog ett smart beslut att flytta sin annandagsmatch från inomhushallen till klassiska Strandvallen istället. Allt för att kunna få lite publik på denna klassiska bandydag. Jag och Charlie rullade iväg och landade in vid den klassiska idrottsplatsen lagom till när alla andra också gjorde det. Det “gamla gardet” var åter samlat, och även om jag och Charlie stod på motsatt sida från klacken så kändes det fint att åter igen få stå och hänga med dessa härliga människor. Det som vi en gång startade 1992 lever fortfarande kvar, och en dag som denna förstärkt med GG. Såg ju tillfället att få några mysiga bilder i det vackra vädret, vilket fick avgöra valet av sida.

UNIK från Uppsala deltog, för mer var det inte. Boltic spelade grymt bra bandy och hade 4-0 redan i halvlek. Då tog vi beslutet att ta oss hemåt, för även om man inte var på plats i Linköping så fanns det jobb att göra. Såg färdigt matchen via NWT-sändningen där Mikael Borstner och Ola Fredricson underhöll som kommentatorer. Matchen slutade till slut 6-0 till Boltic och marschen uppåt i den allsvenska tabellen fick en bra självförtroendeskjuts.

Väl hemma var det bara att dra igång skärmarna och “ratta in” rätt matcher. Linköping-Färjestad på tv’n och Norwich-Arsenal på paddan. Två datorer igång med diverse nödvändigheter och det vara bara att låta dagen fortsätta.
Ett stabilt grönvitt gäng tog och höll kommandot matchen ut i Linköping. Seger med 3-1 och den fjärde raka trean. Även där är klättringen uppåt igång.

Fjärde raka tog även Arsenal där borta i England. 5-0 borta mot Norwich på Carrow Road imponerar kanske inte så sett. Det är ändå en nedflyttningskandidat vi pratar om. Men hur det än är så har laget den senaste tiden spelat riktigt bra fotboll, och ungtupparna i laget visar vägen. Oavsett hur säsongen slutar så har det tagits enorma kliv den här säsongen. Det spelas stundtals en jäkligt trevlig fotboll, och det är kul igen.

Så med siffrorna i kronologisk ordning så vann mina lag med 6-0, 3-1 och 5-0. Nu återstår bara juniorkronorna som ikväll spelar sin första match i JVM. Här hejar vi såklart lite extra på Kroppkärrs och Färjestads Joel Nyström!

Hade även namnsdag idag, men den är ju vad den är. Endast min gamla farmor hade för vana att höra av sig och gratulera…vad det nu är att gratulera. Men jag älskade min farmor och den här namnsdagen är mer en dag för mig att minnas henne.

Men som sagt, kameran fanns med i Slottsbron och här är resultatet!

About Author

Lämna ett svar