Skip to content
Boktips

Boktips: En nästan vanlig man av Buthler & Öhrlund

Bokens baksida säger:

Christopher Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmfulla ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer. Något nytt, som kan ge honom spänning i livet.

Hans Ecker
är Christophers bäste
– och kanske ende – vän. På väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.

Johannes Kruut
är rikemanssonen som på nåder
får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.

När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen över gränsen i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i – mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet.

Fick tipset om boken – som så många gånger förut – av farsan. Köpte hem ljudboken och satte igång direkt. Att säga att Stefan Sauk förmodligen gör den här berättelsen mer levande än någon tidigare bok jag lyssnat på är en underdrift. Hans engagemang i läsandet smittar av sig – rakt in i öronen. Sauk gör det här till radioteater då hans förmåga att skapa olika setups för de olika filurerna i boken är ovärderlig.
Boken i sig är en skruvad historia där både jag och Mange (som förmodligen vill vara Silfverbielke) har roat oss med att “casta” filmen. En film som helt klart skulle stämplas med 18-årsgräns 🙂

Christoffer Silfverbielke är nog den största grisen jag haft med att göra i mitt boklyssnande. En gris som man på något otäckt sätt lär sig att tycka om! Han lever i en värld som vi utanför inte vill tro finns, vilket den förmodligen gör. Känner väl att de här författarna har lite granna på fötterna och tar extrakt ur eget liv och kryddar detta. Om så inte är fallet är jag djupt orolig för herrarnas fantasier 🙂

Ni som vågar kommer att fastna för grisen Silfverbielke – på det ena eller andra sättet.
Läs eller lyssna på boken så fattar ni själva.

Jag älskar verkligen Buthler & Öhrlunds böcker och den här är den första om svinet från Östermalm.

Provlyssna på Stefans Sauks uppläsning av En nästan manlig man.
Författarna
: buthlerohrlund.se

About Author

Lämna ett svar